Voerkorven

Voerkorven
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Voerkorf voor het feederen - wanneer kies je welke voerkorf?

Voerkorven voor het feederen zijn in verschillende soorten voor verschillende doeleinden leverbaar: er zijn methodkorven, plastic voerkorven, speedkorven en gaaskorven. Afhankelijk van de visserij (type water, afstand waarop gevist wordt), wordt de juiste keuze voor een bepaalde voerkorf gemaakt. Kuperus Hengelsport levert Preston, Guru, Zippla, Nisa Feeders, Drennan en huismerk voerkorven.

Method voerkorven zijn bij het feedervissen de standaard als het gaat op het gericht bevissen van grotere soorten witvis als karper, brasem en zeelt. Het voer wordt hierin (eventueel i.c.m. een te bepalen hoeveelheid haakaas als maden, mais, casters, pieren, gecrushte miniboilies, vers de vase of pellets) over een bepaalde afstand op de bodem aangeboden. Afhankelijk van de strategie worden hierin keuzes gemaakt. Van invloed op deze keuzes zijn bijvoorbeeld watertemperatuur, waterkleur, aanwezige soorten witvis en stroming.

Vergelijkbaar met method voerkorven zijn gaaskorven, echter wordt hiermee ook gericht op bijvoorbeeld voorn gevist. Daarnaast zijn gaaskorven ook geschikter voor ondiepere wateren met stilstaand water

Op het moment dat er echt afstand afgelegd moet worden met de korf, komen de speedkorven in beeld. Zit je bijvoorbeeld langs de oever van een brede rivier op barbeel te vissen en wil je de stek op afstand vlot aanvoeren alvorens je "echt begint te vissen"? Pak dan een speedkorf. Je kan vlot handelen en de stroming voor zijn. Op het moment dat je na gaat denken over de inzet van speed voerkorven, houd dan ook het gewicht van je voer in gedachten..

 

Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.