Wartels & Stoppers

Wartels & Stoppers
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Witvis wartels en stoppers - waarom worden ze gebruikt?

Witvis stoppertjes worden veelal gebruikt om een bepaalde maximumdiepte op de hoofdlijn te markeren, indien de dobber niet middels een rubbertje op de steel op de hoofdlijn gefixeerd zit. In een schuivende dobbermontage komt het oogje van de dobber door het drijfvermogen tot stilstand tegen de lijnstopper. Door de stopper omhoog te schuiven (dieper zetten) of omlaag te schuiven (vloter zetten) wordt de diepte van de aaspresentatie bepaald. Hierop zijn factoren als stroming, aasgewicht en het uitloden van de montage van invloed.

Wartels voor de witvisserij zorger ervoor dat twee onderdelen binnen een witvismontage (bijvoorbeeld de voerkorf en de hoofdlijn) met elkaar verbonden zijn. De uitvoering van de wartel is hierop van invloed. Een wartel met aan één zijde een ring, en andere zijde een speld (speldwartel) is bijvoorbeeld geschikt voor het vlot uitwisselen van een voerkorf. Een wartel met aan beide zijden een ring (ringwartel) wordt in de witvisserij minder gebruikt. Dit zien we veelal terug bij het monteren van een karperonderlijn aan de hoofdlijn. Voor het monteren van een witvis onderlijn wordt vaak de lus-door-lus montage gebruikt, zodat het gewicht van de wartel niet van invloed is op de montage. Kuperus Hengelsport voorziet in professioneel witvismateriaal, ook op het gebied van wartels en stoppers.

Mocht je vragen hebben over de inzet van wartels of stoppers, laat het ons gerust horen! In ons aanbod vind je onder meer Drennan wartels, Guru wartels, Preston stoppers, Colmic wartels en kwaliteitsmateriaal van het welbekende Stonfo.

Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.